Opbergen

We hebben allemaal wel eens in een kantoor gewerkt waar het een rommeltje was of een periode gehad tijdens het werk waarin je werkplek bijna niet meer te zien was door alle documenten en ordners. Om overzicht te behouden en rust in je hoofd te krijgen is het belangrijk om je werkplek schoon en opgeruimd te houden. De meest voor de hand liggende manier om je kantoor opgeruimd te houden is het plaatsen van een archiefkast en kantoorkasten.  Bij voorkeur dient iedere medewerker zijn eigen kast te hebben zodat iedereen weet waar zijn of haar spullen liggen. Uiteraard kunnen medewerkers die niet veel op te bergen hebben een kast delen.

Verschillende soorten archiefkasten

De meest gebruikte kast in kantooromgevingen is een roldeurkast. Dit heeft ermee te maken dat een roldeurkast deuren heeft die in de kast zelf verdwijnen bij het open doen. Op deze manier heeft de kast niet veel ruimte nodig en kan bovendien gemakkelijk open blijven staan. Een roldeurkast is dus ruimtebesparend, maar is ook veilig omdat de kast afsluitbaar is. Een kantoorkast met roldeuren is gemaakt van staal. De roldeuren zijn gemaakt van kunststof. De meest praktische kast in kantooromgevingen is een kast met een afmeting van 198cm hoog en 120cm breed. Op deze manier heeft u de meeste ruimte op een zo klein mogelijk oppervlak. Een hoogte van 198cm betekent dat u vijf etages ordners boven elkaar kunt zetten. In de legplanken in de kast kunt u de ordners plaatsen. Het handige is ook dat u onder de legplanken eventueel ook hangmappen kunt hangen zodat ook dossiers gemakkelijk opgeborgen kunnen worden.

Een ander veel gebruikte kast is een draaideurkast. Een draaideurkast is een prijsvriendelijke oplossing en voldoet ook prima als archiefkast. Het nadeel ten opzichte van de roldeurkast is dat een draaideurkast zoals het woord zelf ook al zegt, draaideuren heeft die de ruimte in komen als de kast open gaat. Daarnaast kan de kast niet gemakkelijk open blijven staan omdat de deuren dan veel ruimte innemen. Voor kantoren daar waar de ruimte beperkt is zal een roldeurkast dus praktischer zijn. Indien er genoeg ruimte is kan een draaideurkast ook een goede oplossing zijn voor uw archiveringsbehoefte.

Uiteraard zijn er nog vele andere oplossingen voor op het opbergen van uw kantoormateriaal, voor dossiers kunt u bijvoorbeeld een hangmappenkast plaatsen. Om direct meer opbergruimte te krijgen in de buurt van uw bureau kan een ladeblok worden geplaatst.  Een veel gebruikte uitvoering ladeblok is een ladeblok met 3 materiaalladen. De meeste ladeblokken die online worden verkocht zijn voorzien van wielen zodat u deze eventueel ook gemakkelijk kunt verplaatsen. Bij het open en dicht doen van de laden zal het ladeblok op zijn plek blijven staan.

Mooie archiefkasten

Archiefkasten hoeven niet enkel praktisch te zijn, maar kunnen ook mooi zijn. Naast bovengenoemde stalen archiefkasten kunt u er ook voor kiezen om een houten kast te plaatsen. Een houten kast geeft al snel een huiselijke en luxe uitstraling. Net als het kantoorbureau zijn de houten archiefkasten ook afgewerkt met een melamine toplaag zodat de kasten niet verkleuren bij zon inval, tegen een stootje kunnen en geschikt zijn voor kantoorgebruik. Een andere optie om uw kantoorruimte stijlvol in te richten is om witte archiefkasten te plaatsen. De witte kasten zijn goed te combineren met andere meubelen in het kantoor. Om een speels effect te creëren kunnen kleuren als wit, zilver of zwart ook om en om worden geplaatst. Een combinatie van een witte archiefkast met een houtkleurig bureau geeft al snel een mooie en moderne uitstraling.