Kantoor Bureau

Een kantoormeubel waar u regelmatig aanzit is het bureau in het kantoor. Om zo praktisch mogelijk en productief mogelijk te werken is het belangrijk om een goed bureau aan te schaffen. Een goed bureau heeft de juiste afmeting in de ruimte waar u zit, is in hoogte verstelbaar, is gemakkelijk schoon te maken en te houden en past qua styling bij de rest van de kantoorinrichting. Kantoormeubels zijn goedkoop online te bestellen.

De afmeting van uw bureau
Uzelf en waarschijnlijk ook uw baas vindt het belangrijk om zo arbeidsproductief mogelijk te zijn. Uit vele onderzoeken onder bedrijven in MKB Nederland is gebleken dat een afmeting van 160cm breed of 180cm breed en 80cm diep het meest praktisch werkt. Op deze manier heeft u voldoende ruimte op een zo klein mogelijk oppervlak. Op een bureau van 160 of 180cm breed heeft u voldoende ruimte om uw bureau en randapparatuur te plaatsen. Daarnaast houdt u nog voldoende plek vrij om documenten en /of ordners op het bureaublad te plaatsen.  Onder het bureau is eventueel nog plek om een ladeblok te plaatsen zodat u hier veel gebruikte kantoorartikelen of dossiers snel bij de hand heeft.

De hoogte instelbaarheid  van het bureau
Om zo ergonomisch verantwoord mogelijk te werken is het van belang om het bureau op de juiste hoogte in te stellen. De gemiddelde hoogte van een kantoor bureau is 72cm. Afhankelijk van de persoon die erachter zit kan dit omlaag of omhoog worden ingesteld. De bureaustoel wordt vervolgens aangepast op de hoogte van het bureaublad waardoor de perfecte zithouding aangenomen kan worden. De meeste bureaus die in de kantoormeubelen markt verkocht worden zijn in hoogte verstelbaar door het frame met een inbussleutel in hoogte te verstellen. In kantoren waar dezelfde mensen achter het bureau zitten is dit een prima oplossing omdat de hoogte niet vaak veranderd zal worden. Voor kantoren waar verschillende mensen achter een bureau werken die een verschillende lichaamslengte hebben is het aan te raden om een bureau aan te schaffen die je met een hendel in hoogte kunt verstellen of die je elektrisch in hoogte kunt verstellen. Op deze manier kan degene die achter het bureau werkt snel de juiste hoogte instellen.

Gemiddeld genomen voldoet een bureau die in hoogte verstelbaar is met een inbussleutel prima.

Het materiaal
In de kantoormeubelen markt zijn vele aanbieders van bureaus die geschikt zijn voor kantoorgebruik. Het is belangrijk om bij de keuze van een bureau rekening te houden met het feit dat het meest praktische in gebruik een bureaublad is die is afgewerkt met een melamine toplaag. Een melamine toplaag zorgt ervoor dat het blad gemakkelijk is schoon te maken en te houden, dat het blad niet spiegels als bijvoorbeeld de zon erin schijnt en dat het blad tegen een stootje kan. In de markt zijn ook bureaubladen beschikbaar die zijn gemaakt van houtfineer. Dit is echt natuurlijk hout en is dus ook erg kwetsbaar voor invloeden van buiten af. Het voordeel van houtfineer is dat het er erg uniek en stijlvol uitziet, maar het nadeel is dat het een natuurproduct is en dus erg kwetsbaar is, daarnaast kan het blad ook verkleuren door de zon.

Een onderstel van een bureau die geschikt is voor kantoorgebruik is vaak gemaakt van staal. Staal is een materiaal wat sterk is, in vele kleuren te spuiten is en ook gemakkelijk schoon te maken is.

Styling
Uiteraard is het van belang om de kleur van het bureau te laten aansluiten bij de rest van de kantoorinrichting. Een kantoorinrichting die qua kleuren op elkaar is afgestemd zorgt voor rust en eenheid. Voor bureaus in kantoren wordt vaak gekozen voor een mooie houtkleur, zoals beuken, eiken, noten of kersen. Ook kleuren als wit en grijs zijn populair omdat deze gemakkelijk te combineren zijn met andere kleuren. Voor het kleur van het frame wordt vaak gekozen voor een standaard kleur zoals zwart, wit of zilver. De kantoorkasten kunt u dan bijvoorbeeld weer kiezen in de kleur van het onderstel zodat dit goed bij elkaar past. Dus een bureau met een zwart frame kunt u goed combineren met zwarte kantoorkasten en een bureau met een wit frame kunt u weer goed combineren met witte kantoorkasten.